The Chilli Doctor Scotch Bonnet prášok 10 g
Nalaďte sa na poriadnu karibskú párty! Nebude v nej chýbať nič Zažijete návykový ohňostroj pálivej chuti, uctia omamnú kvetinovú vôňu a skvelú chuť osviežujúceho ovocia To všetko vďaka papričke Scotch Bonnet
Scotch Bonnet je druhovo príbuzná Habanero papričkám, s ktorými je často vďaka podobnému vzhľadu nesprávne zamieňať Obe majú tenkú a voskovú šupku, podobnú pálivosť aj chuť (Scotch Bonnet je však sladšie)
Paprička Scotch Bonnet je dlhá asi 3-4 cm a zvyčajne dosahuje pálivosti okolo 100 000-350 000 SHU Hoci je len o niečo menej pálivá než Habanero, jej pálivosť je stále dosť výrazná
Využitie: Ideálne sa hodí do rôznych studených i teplých omáčok a sú nenahraditeľnou ingrediencií v mnohých svetových kuchýň Najznámejšie sú ale pre svoju charakteristickú chuť v Jamajskom pokrme zvanom "jerk Chick" a "jerk pork", čo je grilované kuracie alebo bravčové mäso v bohato korenené sladko-pálivé marináde
Pálivosť: cca 100 000-350 000 SHU
Zloženie: Scotch Bonnet chilli papričky 100%
Krajina pôvodu: Costa Rica
Prášok z veľmi obľúbených čili papričiek Scotch Bonnet