The Chilli Doctor Ancho prášok 10 g
Stavte na mexickú klasiku Sušené Ancho sú v tejto krajine najobľúbenejšími a najpoužívanejšími papričkami vôbec (hneď za nimi sú Guajillo) Typická je ich tmavofialová až čierna farba
Papričky Ancho sú jedny z najmenej pálivých vôbec, preto sa pri ich používaní nemusíte vôbec zdráhať Patrí medzi papriky ročnej (Capsicum annum) a ich pálivosť sa pohybuje len okolo 1 000 - 2 500 SHU Zaujímavá je ich ovocno-sladká chuť Vzhľadovo i chuťovo totiž pripomínajú slivky, s podtónom hrozienok
Využitie: Na Ancho papričky je spoľahnutie vždy Z každého jedla dokážu vykúzliť pikantné, ale nijako spaľujúci záležitosť, ktorú ocenia aj chilli nováčikovia Dodajú akékoľvek studené aj teplej omáčke, salse, enchiladas alebo polievke jemný hrejivý nádych a zemitú chuť, a skvele tak podčiarknu chuť ostatných surovín Svoje miesto si určite nájdu vo vašich masových pokrmoch alebo tamales Rovnako ako doma v Mexiku Vďaka svojej slivkovo-hrozienkovej sladkastej chuti a miernej pálivosti sú ideálne do sladkých dezertov alebo v kombinácii s čokoládou
Pálivosť: cca 1 000-2 500 SHU
Krajina pôvodu: Mexiko
Prášok z vynikajúcich chilli papričiek Ancho