LABETA Želírovací ovocný cukor 250 g
Želírovací cukor je vhodný pre diabetikov a je prirodzene bez lepku
Stačí pridať už len ovocie a podľa chuti kyselinu citrónovú Cukor vystačí cca na 1 kg ovocia a je ideálny na veľa sladké ovocie
Ľahko si pripravíte lahodné domáce marmelády a džemy
Zloženie: fruktóza, želírovacie látky 3,3% (guma guar, xanthan, pektíny, guma tara, karubín), antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, protihrudkujúca látka: fosfáty vápenaté, extrakt z oregana
Návod na prípravu: Očistené a vykôstkované ovocie 900-1000 g rozomelieme alebo prelisujeme, 5-7 minút povaríme a odstavíme Ak chceme vyrobiť tuhšie marmeládu alebo ak máme veľa šťavnaté ovocie ako sú čerešne, višne, maliny, použijeme iba 800-900 g ovocia Obsah vrecka prisypeme do horúceho ovocia a rozpustíme miešaním Teraz znovu za stáleho miešania 3-5 minút povaríme Podľa chuti môžeme pridať kyselinu citrónovú Odoberieme prípadnú penu a horúcou marmeládu nalejeme opatrne do pohárikov, zaviečkujeme, otočíme na cca 5 minút dnom hore
Želírovacie prípravok, s ktorým zavaríte až 1 kg ovocia Ideálne pre veľa sladké ovocie