LABETA Perník bez lepku 400 g
Bezlepkový múčnik, do ktorého stačí pridať len pár surovín
Zmiešate pár surovín sa zmesou z krabice a dáte piecť
Zloženie: cukor, kukuričná múka, ryžová múka, kukuričný škrob, zemiakový škrob, kypriace látky (difosforečnan, uhličitany sodné), kakao, zmes korenia, zahusťovadlo: guma guar
Návod na prípravu: obsah sáčku nasypeme do pripravenej nádoby, pridáme 2 vajcia, 125 ml oleja a 200 ml vody alebo mlieka a šľaháme elektrickým šľahačom 2-3 minúty Na vymastený a bezlepkovou múkou vysypaný menší plech (cca 25x35 cm) rozotrieme cesto a pečieme pri teplote 175-180 ° C asi 15-20 minút Prepečenie skontrolujeme špajdľou Perník môžeme po vychladnutí prekrojiť na polovice, jednu natrieme lekvárom podľa chuti, druhú časť priklopíme na marmeládu Pre vyššiu korpus použijeme tortovú formu ø 28-30 cm a perník krájame ako tortu Prepečenie skontrolujeme špajdľou Po vychladnutí ozdobíme marmeládou či polevou
Pripravte si na raňajky sladký perník bez lepku, ktorý máte hotový behom chvíle