Grizly Vločky sójové BIO 1000 g
Administratívne zaradenie: Mlynské obilné výrobky - vločky
Zloženie: Sójové vločky * 100%
* CZ-BIO-003 produkt ekologického poľnohospodárstva
Krajina pôvodu: Poľnohospodárska produkcia EÚ
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Sójové vločky vznikajú lisovaním sójových bôbov Sója je asi meter vysoká rastlina s struky a pochádza z juhovýchodnej Ázie V dnešnej dobe sa prevažne pestuje v trópoch a subtrópoch a vyrába sa z nej napríklad tofu, sójovej omáčky, rôzne sójové nápoje a nátierky Sójové bôby obsahujú významné množstvo vitamínov, predovšetkým zo skupiny B a E Z minerálnych látok sú zastúpené vápnik, fosfor, horčík a predovšetkým železo Sacharidy obsiahnuté v sóji nemajú príliš veľký výživový význam Za povšimnutie však stojí vysoký obsah prospešných tukov, ktoré sú priaznivé hlavne vďaka kyseline linolovej, a sójová bielkovina Patrí medzi prirodzene bezlepkové potraviny
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia
Použitie: So sójovými vločkami môžete vykúzliť veľa zdravých a chutných pokrmov Neodporúčajú sa však jesť surové, povarte je aspoň 15 minút Dobre bobtnajú a drží tvar Hodia sa k zahusteniu krémových polievok či výrobe domáceho pečiva Dajú sa pridať do fašírok či sekanej Môžeme ich kombinovať so strukovinami, vajcami, zeleninou, bylinkami a korením Vynikajúce sú na výrobu sójových nátierok
Viac informácií o vločkách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne
Sójové vločky majú žltú farbu a sladkastú vôňou po kešu Patria medzi prirodzene bezlepkové potraviny s nutrične veľmi výživnými hodnotami Môžete si ich vychutnať v biokvalite Pred konzumáciou je nutná tepelná úprava