Logo Logo
Lifefood Olivy čierne natural BIO nesolené 300g
Lifefood Olivy čierne natural BIO nesolené 300g
Krátky popis Diskontná produkt Lifefood Olivy čierne natural BIO nesolené 300g od výrobca Lifefood u nás nájdete najlacnejšie za 7,69 €
Obvyklá cena
  • 7,69
Výrobca/Značka
Lifefood
EAN 8594071482374
Hodnotenie
(Celkom 29 hodnotenia )
Lifefood Olivy čierne natural BIO nesolené 300g Olivy natural sú špeciálne nefermentované a nesolené olivy, ktoré schnú na slnku priamo na stromoch a potom sú zbierané a bez akýchkoľvek úprav a prídavkov skladané do pohárov Nadobúdajú tak nevšednej horkastej chuti, akú im dala sama príroda Viac o olivách a ich blahodarnom pôsobení na organizmus v článku: Olivovník je stále zelený, nízky strom s uzlovitým kmeňom a vetvami, rozvetvenú korunou a tuhými listami v tvare hrotu kopije Pretože olivovník dobre vzdoruje plesniam, je tiež nazývaný "večným stromom" Prvých sedem rokov na ňom olivy vôbec nerastú Môže trvať dokonca až 30 rokov, aby po dosiahnutí plného produkcie Avšak strom bude existovať s neubývající produkciou po ďalšie storočie a môže zotrvať až po tisícročia Stromy na Jeruzalemské Olivovej hore sa pokladajú za viac ako 2 000 rokov staré Existujú stovky odrôd olív ale len asi tucet má komerčnú hodnotu Dnes sa olivy pestujú hlavne v Stredomorí, ale aj v Amerike Ich výživné kvality z nich urobili hviezdu zdravej výživy a sú stále viac obľúbené Bohužiaľ väčšina olív na trhu je pasterizovaná (zavarené, tepelne upravená) a teda zbavená enzýmov, vitamínov i svojho zásaditého pôsobenia na organizmus Ak chceme využiť všetko dobré, čo príroda do olív vložila, mali by sme ich konzumovať len tepelne neupravené spôsob úpravy Ak sú olivy ponechané na strome až prirodzene usychajú a začínajú sa vraštiť, sú vhodné na konzumáciu bez lúhovania a nakladanie Ich horko-sladká chuť však vyhovuje málokomu Stolové olivy sú preto zbierané pred úplným uzráním a zberajú sa ručne, aby sa zamedzilo ich pomliaždenie a zničeniu Ale v tomto štádiu sú ešte ďaleko od podávania na jedálenskom stole vďaka tomu že obsahujú neznesiteľne horký fenolický kompozit, s menom oleuropein Tento kompozit je u peruánskeho výrobca BIO nepasterovaných olív odstránený fermentáciou olív v morskej nerafinované soli, pri ktorej dochádza k zníženiu horkosti a zmäknutie šupky Potom je soľ z olív vypláchnutá a olivy sú usušené pri teplote 40 stupňov Celzia Varianty čierne s bylinkami a čierne s papričkou sú po usušení ešte obalené v panenskom olivovom oleji s danou ingrediencií v BIO kvalite výživný poklad O olivách môžeme bez preháňania hovoriť v superlatívoch, tak ako všetci odborníci na zdravú výživu Už Hippokrates, najznámejší starogrécky lekár odporúčal olivový olej na liečbu vredov, cholery a bolesti svalov Olivy, ako jeden z mála plodov obsahujú tuky - až 25%, pritom sa jedná o nenasýtené mastné kyseliny, hlavne kyselinu olejovú, ktorá tvorí až 85% oleja Ten ďalej obsahuje obe skupiny OMEGA esenciálnych mastných kyselín, v tom najlepšom pomere Tuky v olivách obsiahnuté sú teda tie najkvalitnejšie pre ľudskú výživu a práve tieto tuky majú nespočetné blahodarné účinky na ľudský organizmus Menujme napríklad reguláciu "zlého" LDL cholesterolu, prevenciu a liečbu kardiovaskulárnych chorôb a vôbec nevyhnutnú úlohu pri fungovanie metabolizmu Olivy a ich olej sú jedným z najvýdatnejších prírodných zdrojov vitamínu E, ktorý lieči obehový systém, regeneruje spojivového tkaniva, upokojuje zažívací trakt a predovšetkým chráni týmus a tým spomaľuje starnutie organizmu Všeobecne je jeho úloha v tele nenahraditeľná Olivy sú ideálnou potravinou pre budovanie tela Majú podobný pomer tukov a proteínov ako hovädzie mäso, pričom olivový tuk je kvalitnejšie a na rozdiel od mäsa pôsobí nepasterizované olivy v tele zásadotvorne Samozrejme že olivy postrádajú všetky negatívne stránky konzumácie mäsa, ako je etická stránka, obsah toxínov a zvyškov liečiv, zložité a neefektívne trávenie živočíšne bielkoviny a v neposlednom rade tiež nasýtené tuky Ďalšie úžasnú vlastnosťou olív je ich schopnosť rozpúšťať v tele hlieny To je pre ľudí, ktorí roky konzumujú tepelne upravenú potravu a mliečne výrobky veľmi dôležité Olivy sú trikrát silnejšie rozpúšťadlo hlienu ako pomaranče, ktoré sú pre túto vlastnosť vysoko hodnotené Celé olivy ďalej obsahujú polyfenoly, vo vode rozpustné antioxidanty, účinné proti baktériám a plesniam Vo vylisovanej oleji pritom zostáva tejto látky len málo Posúďte teraz sami prospešnosť olív z nasledujúceho zoznamu údajov Olivy sú: plody s najvyšším obsahom minerálov plody s najvyšším obsahom vápnika a vysokým obsahom organického železa a medi alkalický zdroj kvalitného tuku (väčšina olejnatých semien má v tele kyslý efekt) vynikajúci zdroj horčíka a vitamínov A a E bohaté na obsah aminokyselín (nevyhnutné pre stavbu tela) bohaté na obsah antioxidantov (deaktivujú voľné radikály v tele) dobrým zdrojom esenciálnych mastných kyselín najlepším rozpúšťadlom nežiaduceho hlienu v tele Olivy môžu: posilňovať srdce zmierňovať bolesti spôsobené zápaly brzdiť predčasné starnutie posilňovať imunitný systém chrániť všetky žľazy produkujúce hormón už v malom skonzumované množstve zaháňajú pocit hladu a tým môžu napomáhať redukcii hmotnosti Špeciálne veľké čierne olivy bez akýchkoľvek dochucovadiel s pravou olivovou chuťou
Ďalšie produkty od výrobcu Lifefood
Ďalšie produkty v kategórii Olivy