Lifefood Kakaové maslo nepražené BIO 200 g
Kakaové maslo je tuhý, žltkastý rastlinný tuk, ktorý vzniká lisovaním rozdrvených nepražených kakaových bôbov Líšia sa máličko vôňou a bodom topenia podľa druhu kakaového bobuPercentuálne zastúpenie kakaového masla v kvalitných kakaových bôboch je asi 55% Kakaové maslo je ľahko rozpustné, spracovateľné a dobre stráviteľné Pri nižšej teplote sa objem masla zmenší a tak sa pri výrobe čokolády hmota lepšie vyklopí z formy
Kakaové maslo je jedným z najstabilnejších tukov, pretože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňujúce žltnutiu a je možné ho uchovávať dva až päť rokov bez výraznej zmeny štruktúry Naviac je vhodnou ingredienciou na výrobu kozmetiky To najmä vďaka svojej jemnej štruktúre, príjemnej vôni a zmäkčujúci povahe, ale hlavne preto, že je obvykle dobre znášané a nedráždi pokožku
Získava sa lisovaním v hydraulických lisoch, kedy vyteká z drceniny a je uchovávané v tuhej podobe Zvyšné výlisky sa melú na kakaový prášok Z kakaového masla sa vyrábajú čokoládové cukrovinky, používa sa v kozmetike a farmácii Má jemnú čokoládovú chuť a vôňu
Čím vyšší je obsah kakaového masla, tým je čokoláda kvalitnejšia a jemnejšia Každá čokoláda má trošičku inú chuť a inak sa rozpúšťa v ústach Menej kvalitná čokoláda sa rozpúšťa v ústach horšie práve vďaka tukom nižšej kvality
Kakaové maslo je tuhý, žltkastý rastlinný tuk, ktorý vzniká lisovaním rozdrvených nepražených kakaových bôbov