Kliment Cidrerie Demi Sec horký BIO 0,75 l Demi Sec BIO má sladkastú až horkú chuť, dá vyniknúť odtieňom broskýň a malín. Polosuchý, obsah alkoholu 3,5%. Kliment Cidre sa vyrába z čerstvého muštu metódou dlhej fermentácie, ktorá trvá 9 až 18 mesiacov. Cidre je nefiltrovaný, bez pasterizácie a akéhokoľvek dosladenia. Vďaka prírodnému spôsobu spracovania a pôvodu jabĺk. BIO JABLKÁ Pôvod a výber jabĺk výrazne ovplyvňuje priebeh dozrievania aj chuť brandy. Jablká pochádzajú zo špeciálnych odrôd na cidre a starých odrôd jabloní. Sady sú vedené biodynamicky bez chemického ošetrenia. DLHÉ DOZRIEVANIE Cidre pomaly kvasí v tankoch najmenej 9 mesiacov. Ďalší rok a viac dozrieva vo fľašiach. Alkohol v nápoji vzniká iba kvasením cukrov prírodne obsiahnutých v jablkách a všetky zvyškové cukry sú z pôvodného muštu. nesírené Prirodzený výskyt síry je dôsledkom fermentácie, náš cidre nie je dodatočne sírený. V priebehu vzniku nápoj nepasterizujeme ani nesýtime oxidom uhličitým. Cidre nechávame zrieť spontánne. nefiltrované Cidre počas výroby nefiltrujeme. Po pretočení z tankov a sudov jablčné víno stále kvasí a žije. Na dne fľaše sa vytvára mierny sediment, ktorý je nevyhnutný pre ďalšie dozrievanie a nie je na závadu. Vyrobené v ČR. Demi Sec horký BIO má sladkastú až horkú chuť, dá vyniknúť tónom broskýň a malín.