Iswari Včelí peľ rouskovaný 230 g
Včelí peľ je právom považovaný za takmer dokonalú potravinu, pretože obsahuje mimoriadne množstvo životne nevyhnutných živín: komplex biologicky viazaných vitamínov (hlavne Sk B), enzýmov, minerálov, bielkoviny s kompletným obsahom aminokyselín, esenciálne mastné kyseliny, antioxidanty, atď
Bola zaznamenaná schopnosť včelieho peľu stabilizovať hladiny cholesterolu a triglyceridov v krvi Pri jeho pravidelnej konzumácii hladiny týchto látok klesali Množstvo prospešného HDL cholesterolu (rozpúšťa cholesterol usadený v cievach) sa zvyšovalo a naopak škodlivého LDL cholesterolu sa znižovalo
Včelí peľ taktiež obsahuje významné množstvo rutínu
Použitie: Včelí peľ je ideálny vopred rozpustiť v mede (kvôli uvoľneniu živín) a následne ich chutný s jogurtom, v šalátoch, müsli, apod Pretože každé zrnko je nabité aktívnymi enzýmami a živinami, zaraďujte včelí peľ do Vašej stravy pomaly (prvé týždne max 1 až 2 lyžičky denne) Ak ste najmä peľový alergici, začnite obzvlášť opatrne (1/2 až jednu lyžičku denne) Včelí peľ spracovávajte len pri nízkych teplotách!
Pozn : Vyššie uvedený text nie je zdravotné tvrdenie, ktoré má za účel vyvolať v zákazníkovi dojem, že včelí peľ je potravina s pozitívnym dopadom na ľudské zdravie Text je interpretáciou informácií z verejne dostupných zdrojov
Rýdze zlato medzi superpotraviny