GRIZLY Xantánová guma 500 g Administratívne zaradenie: Korenie Zloženie: xantanová guma 100% Krajina pôvodu: Čína Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste. Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu) Vlastnosti a výhody: xantanová guma je prášok bez chuti a zápachu, ktorý sa získava fermentáciou sacharidov za pomoci baktérie Xanthomonas campestris. Skvele na seba viaže vodu, čoho sa dá skvelo využiť predovšetkým pri náhrade lepku. Pečivo sa s xantán ďaleko menej drobí, lepšie držia tvar a vydrží oveľa dlhšie vláčnejšia. Použitie: xantán môžete používať ako pri klasickom pečení, tak pri príprave pečiva v domácej pekárni. Pridáva sa zamiešaný do múky a môže sa použiť nielen do kysnutého cesta, ale napríklad aj do lineckého, piškótového, treného, odpaľovaného, alebo lístkového cesta. Dávkovanie: Pri príprave bezlepkových výrobkov sa dáva 1 až 2 g xantanová gumy na 1 kilogram všetkých suchých hmôt použitých pri príprave cesta. Fotografia je len ilustračné, v najbližšej dobe ju nahradíme reálnu. Xantanová guma je prášok bez chuti a bez zápachu. Používa sa na prípravu bezlepkových potravín, je to prírodný stabilizátor a emulgátor.