GRIZLY Pohanka lámanka 1000 g
Administratívne zaradenia: Obilniny a výrobky z nich
Zloženie: Pohánka lámanka 100%
Krajina pôvodu: Poľsko
Skladovanie: Uchovajte v suchu a chlade
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Pohánka má svoj pôvod v Himalájach K nám sa dostala v 12 storočí a svoj názov si získala vďaka pohanským nájazdníkom, ktorí ju do Európy rozšírili Patrí medzi prirodzene bezlepkové a ľahko stráviteľné potraviny Je bohatým zdrojom komplexných sacharidov, ale aj vlákniny, ktorá prispieva k správnemu tráveniu a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi Ďalej obsahuje cenné vitamíny predovšetkým skupiny B a E a minerálne látky, kde najvýznamnejšia je rutín
Použitie: Pohánka chutí skvele slano aj na sladko Pohánka lámanka je ideálna na prípravu kašeDá sa zmiešať s čerstvým alebo so sušeným ovocím (slivky, marhule, brusnice) alebo oriešky (mandle, kešu, para orechy) a semienkami (ľanové, šalvie, slnečnicové) Variant existuje celý rad Môžete ju ešte ochutiť kakaom, medom alebo sirupom Takto si pripravíte sýte a nutrične hodnotné raňajky alebo desiatu Naslano môže slúžiť ako príloha ochutená bylinkami a cesnakom alebo sušenými paradajkami Dá sa z nej pripraviť aj hlavný chod zmiešaním s restovanou zeleninou, hubami alebo mäsom
Spôsob prípravy: Pohanku lámanku prepláchnite a potom varte podobne ako ryžu (15-20 minút), kedy na jeden diel pohánky pripadajú asi dva dieliky vody Pre šetrnejšie prípravu, stačí povariť 5 minút a potom nechať dôjsť asi 30 minút pod pokrievkou
Ďalšie zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne
Fotografia je len ilustračné, v najbližšej dobe ju nahradíme reálnu
Pohánka lámanka je vhodná skôr na prípravu kaší Patrí k prirodzene bezlepkovým nutrične hodnotným potravinám Je jednoduchá a rýchla na prípravu, veľmi dobre stráviteľná a navyše výživná