Grizly Ovsené otruby 1000 g
Administratívne zaradenie: Mlynské obilné výrobky - otruby
Zloženie: Ovsené otruby 100%
Môže obsahovať stopy sóje
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Ovsené otruby sú vedľajším produktom pri spracovaní ovsa Jedná sa predovšetkým o časti šupiek, ale nájdeme v nich aj klíčky alebo vnútorné pletivo Otruby z ovsa obsahujú značné množstvo rozpustnej vlákniny, ktorá napomáha pri chudnutí a zároveň má blahodárne účinky na zažívanie Sú ale bohaté aj na ďalšie živiny, vo väčšej miere na bielkoviny, nerozpustnú vlákninu, tiamín (vitamín B1), horčík, fosfor, železo, zinok, riboflavín (vitamín B2) a draslík Máloktorá potravina je tak výživná a nízkokalorická zároveň ako práve otruby Zaujímavý je tiež ich vysoký výskyt antioxidantov a polyfenolov (rastlinné molekuly s podobnými vlastnosťami ako majú antioxidanty) Hoci uvádzame, že obsahujú lepok, otruby sú v skutočnosti prirodzene bezlepkové, len pri výrobe môže dôjsť ku kontaminácii Ak nemáte alergiu na lepok, len sa snažíte lepku vyhýbať z vlastnej iniciatívy, pokojne si otruby bez výčitiek naservírujte, lepku otruby obsahujú mizivé množstvo
Použitie: Ovsené otruby ľahko zakomponujete do svojho zdravého jedálnička Skúste si z nich urobiť otrubový kašu, ktorú si pripravíte podobne ako klasickú ovsenú alebo ich pridať do pečiva tak, že nimi nahradíte časť múky Môžete ich aj tak ako sú pridať do jogurtu, müsli alebo ranné kaše
Fotografia je len ilustračné, v najbližšej dobe ju nahradíme reálnu
Ovsené otruby sú vlastne šupky ovsa, ktoré sa získavajú pri jeho spracovaní Šupky všeobecne sú veľmi bohaté na vlákninu a otruby nie sú žiadnou výnimkou Mimo rozpustnú aj nerozpustnú vlákninu otruby obsahujú významné množstvo bielkovín, vitamínov skupiny B a antioxidantov