Amylon Prášok kypriaci do pečiva bezlepkový 12 g BIO
Výborný pomocník pri pečení, vaša cesto bude odľahčené a nadýchané Pomôže vám pripraviť skvelé bábovky, muffiny alebo sušienky Prášok do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty Nakyprenie zaistí vínny kameň a jedlá sóda
Kypriaci prášok Amylon má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote na rozdiel od obyčajného prášku Preto sa odporúča dávať cesto do rúry čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku
Kypria o niečo menej Použite 1,5 sáčku tam, kde by ste inak dali 1 vrecúško obyčajného Alebo použite len 1 vrecúško a pridajte malú lyžičku jedlej sódy
Prášok do pečiva Amylon má úplne neutrálnu chuť Keď si naň zvyknete, spoznáte, keď sa použije konvenčné prášok
Kyprenie vytvára v ceste bublinky vzduchu, tým je cesto odľahčené a nadobudne na objeme Ide to docieliť dvoma spôsobmi - biologickým (droždie) alebo chemickým (bublinky vzniknú chemickou reakciou kyselín a zásad)
Rozdiel bezfosfátového a fosfátového prášku:
1) bežný kypriaci prášok: kyslú zložkou je fosforečná soľ (tiež obsiahnutá v tavených syroch alebo práškových zmesiach na výrobu nápojov)
2) k ypřicí prášok bez fosfátov
kyslú zložkou je vínny kameň (vinnan draselný), vyzráža sa vo forme kryštálikov vo vínnych sudoch
zásaditou zložkou je jedlá sóda
ďalej obsahuje len kukuričný škrob v biokvalite
Zloženie: kukuričný škrob *, kypriace látky: vínan draselný, uhličitany sodné Môže obsahovať stopy mlieka a vajec * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Výborný pomocník pri pečení, vaša cesto bude odľahčené a nadýchané Pomôže vám pripraviť skvelé bábovky, muffiny alebo sušienky Prášok do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty Nakyprenie zaistí vínny kameň a jedlá sóda