4Slim Sladidlo z čakanky Klasik 350 g
Sladidlo z čakanky Klasik možno použiť nielen na sladenie teplých a studených nápojov, dezertov, sušienok, piškót, zmrzlín, palaciniek a jogurtov Môže byť použitý aj do teplej kuchyne pre pečenie všetkých typov sladkého pečiva a báboviek Tieto pokrmy potom vykazujú výrazne nižšiu energetickú hodnotu v porovnaní s potravinami sladenými cukrom
Bez lepku, bez laktózy, bez konzervantov, bez soli, bez prídavku cukrov, s vysokým obsahom vlákniny, so zníženou energetickou hodnotou Obsahuje prirodzene sa vyskytujúce cukry
Po nadmernom užití sa môžu vyskytnúť mierne nafukovacie účinky Odporúčané dávkovanie 15-30 g denne
Stolové sladidlo na báze extraktu z čakanky
Obsahuje až o 95% menej cukru a 45% menej kalórií v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup, Agávový sirup, ), preto je veľmi vhodný pre použitie pri redukčnej diéte Pokrmy pripravené s použitím čakankového sirupu originál vykazujú výrazne nižšiu energetickú hodnotu a pri pravidelnom užívaní takto pripravených pokrmov dochádza k prirodzenému úbytku tukových zásob
Dávkovanie je pri sladenie rovnaké ako u medu, pri náhrade tuku v potravinách nahrádza 1g sirupu približne 4 g tuku
Vysoký obsah prospešnej vlákniny 71%
Glykemický index menší ako 5
Obsah cukru menej ako 5%
Bez lepku, laktózy a konzervantov
Len 161 kcal na 100 g
Čiastočná náhrada tuku, napr Pri pečení, kedy môže nahradiť až 100% tukových produktov
O čakanke
Čakanka obyčajná (Cichorium intybus) je rastlina patriaca do čeľade astrovité Je to trváca až jeden meter vysoká bylina s tuhým stonkou Kvitne od júla do októbra, pričom jej kvety sú zvyčajne jasne modré
Práve vďaka farbe kvetov pravdepodobne vznikol aj český názov tejto rastliny - "Čakanka", kedy modré kvety čakanky ľuďom pripomínali modré dievčenské oči, ktoré márne čakajú na návrat milého z vojny
Rastlinky je možné nájsť vo voľnej prírode pomerne hojne v okolí ciest, polí, lúk, lesov a strání
Čakanku ako prospešnú bylinu všetci dobre poznáme a asi jej najznámejšie použitie je spracovanie sušeného koreňa do zdravej náhrady kávy - melty Ale to samozrejme nie je jej jediné použitie Čakanka obyčajná je veľmi cenenou liečivou bylinou ľudového liečiteľstva
Zloženie: extrakt z koreňa čakanky (min 98%), zvlhčovadlo glycerol, karamel
Uchovávajte v tme a chlade
Vyrobené v Českej republike
Sladidlo novej generácie vyrobené unikátnou patentovanou metódou z koreňa čakanky Jedná sa o prírodné sladidlo s veľmi vysokým podielom vlákniny (62%) Toto sladidlo je zdravšou alternatívou pre každého, pretože obsahuje až 3x menej cukru, iba (13%), než Agávový sirup a javorový sirup