The Chilli Doctor Red Habanero mash 200 ml
Papričky Habanero v sebe spájajú všetko, čo si u dobrého chilli prajete Sú vysoko pálivé, takže vás rozhodne neochudobnia o ten pravý a poctivý hrejivý pocit, majú špecifickú chuť s tónmi tropického ovocia a sú u nás bežne dostupné
Dosahuje vysoké pálivosti v rozmedzí 200,000-300,000 SHU Zaujímavá je predovšetkým farebná škála, ktorú možno u týchto papričiek pozorovať Zo svetlozelenej u nezrelých plodov prechádza postupne v typickú oranžovú a červenú K videniu sú však tiež Habanera ružové, hnedé, tmavo zelené i biele farby
Krížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roku 2012 v Južnej Karolíne Carolina Reaper, v súčasnosti najštiplavejších chilli na svete
Využitie: Pre svoje vlastnosti sú Habanero papričky žiadanou prísadou do omáčok a mäsových pokrmov Ideálne sú tiež na domáce salsy a marinády Až budete nabudúce grilovať, skúste do naložených kuracích krídeliek alebo barbecue omáčky pridať kúsok Habanero Vaše jedlo získa ten správny šmrnc a jedinečnú chuť
Čo je chilli mash? Čerstvé chilli papričky sa rozdrví spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2-6 mesiacov Výťažok z kože, semienok a dužiny spoločne poskytne intenzívnu a bohatú chuť Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mashe neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty Používa sa na ďalšie spracovanie na výrobu omáčok, salsa, dipov, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho
Pálivosť: cca 100 000 - 300 000 SHU
Zloženie: Habanero chilli papričky, soľ 12%, kyselina octová 3%
Krajina pôvodu: Peru
Mash z červených chilli papričiek Habanero, vysoko pálivé