The Chilli Doctor Carolina Reaper prášok 10 g
Áno, je to ona! S pálivosťou dosahujúcou až 2,200,000 SHU je od roku 2013 zapísaná v Guinessovej knihe rekordov Jej jedenie je lákadlom pre vyznávačov extrémov, a i v menšom množstve je výzvou pre odolných a skúsených milovníkov chilli
Zaujímavosť: Zrelé papričky majú červenú farbu, zvrásnený povrch s mnohými výrastky a dlhší ostrú špičku (chvostík) Plody sú okolo 4 cm široké a 3 cm dlhé Carolina Reaper je hybridná chilli paprička druhu Capsicum chinense (paprika čínska) Vypestovaná bola v meste Rock Hill v Južnej Karolíne krížením papričiek Bhut Jolokia a červeného Habanera Príbeh jej vzniku rozhodne stojí za zmienku
Využitie: Nie nadarmo dostala táto paprička prívlastok "reaper" (v preklade smrtka) Páli naozaj pekelne Vďaka dlhšiemu chuťovému dozvuku si však vychutnáte nielen jej spaľujúci žiar, ale aj prekvapivú sladkosť Pod extrémnej pálivosti sa totiž skrýva plná sladká chuť s príjemnými podtónmi čokolády, čerešní a škorice Akonáhle raz prekonáte horiace pocit v ústach a v tvári, kapsaicín v chilli začne naopak pôsobiť ako tlmič bolesti a príval vyplavených endorfínov na seba nenechá dlho čakať Chilli peklo je tak vlastne plné radosti
Hodí sa na dochutenie všetkých jedál, ktorým chcete prepožičať spaľujúce pálivosť a zároveň podčiarknuť chuť ostatných ingrediencií Tradične sa používa na prípravu mexických a ázijských pokrmov a omáčok, mäsových jedál, polievok, salsy, strukovinových pokrmov apod
Ak sa tešíte na svoju prvú skúsenosť s Carolina Reaper chilli, odporúčame sprvu dávkovať opatrne a v opravu malom množstve Jej extrémne pálenie neutlumíte ani mliekom či jogurtom
Pálivosť: cca 2 200 000 SHU
Zloženie: Carolina Reaper chilli papričky, soľ 12-15%
Krajina pôvodu: Taiwan
Prášok z najpálivejších čili papričiek Carolina Reaper