Mixit Lyofilizovaný Banán - Chrumkavé ovocie 130g
Zloženie: Lyofilizovaný banán
Minimálna trvanlivosť: 180 dní
Krajina pôvodu: česká republika
Čo je lyofilizované ovocie?
Lyofilizácia je proces sušenia ovocie mrazom Ovocie je najskôr prudko zmrazené a následne sušené pri nižšom tlaku, kde sa voda z ovocia mení na paru a ovocie si tak zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí Proste všetko, čo je v čerstvom ovocí nájdete aj v lyofilizovanom
Výhody lyofilizovaného ovocia:
zachovanie chuťí
zachovanie vône
zachovanie prírodnej prirodzenej farby
zachovanie štruktúry
zachovanie nutričných hodnôt a vitamínov
zachovanie živín a minerálov
zachovanie energetickej hodnoty
neplatíte hmotnosť vody
90% zníženie hmotnosti pri 100% zachovaní objemu
dlhá trvanlivosť pri správnom skladovaní
Proces lyofilizácia:
predčistenie a kontrola kvality
rýchle zmrazenie pri teplote, ktorá zodpovedá presnému kritickému bodu - pri tomto procese nedochádza k vytvoreniu ľadových kryštálov, ktoré porušujú bunkovej steny ovocie, čím ničí nutričný obsah, štruktúru, chuť, vôňu a farbu
prvé pomalé sušenie vo vákuu - odstráni 95% vody a okrem iného dochádza ik odstráneniu kyseliny octovej a alkoholu, ak sú v čerstvom ovocí obsiahnuté
druhé sušenie - postupné zvyšovanie teploty a znižovanie vákua
výsledkom je krehký, vysušený produkt s vlastnosťami čerstvého ovocia
Lyofilizácia je proces sušenia ovocie mrazom Ovocie je najskôr prudko zmrazené a následne sušené pri nižšom tlaku, kde sa voda z ovocia mení na paru a ovocie si tak zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí Proste všetko, čo je v čerstvom ovocí nájdete aj v lyofilizovanom