LABETA Želírovací cukor trstinový 250 g
Stačí pridať už len ovocie a podľa chuti kyselinu citrónovú Cukor vystačí cca na 1 kg ovocia a je ideálny na veľa sladké ovocie
Ľahko si pripravíte lahodné domáce marmelády a džemy
Zloženie: cukor trstinový, želírovacie látky 2,7% (guma guar, xanthan, pektíny, karubín, guma tara), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citrónová, extrakt z oregana
Návod na prípravu: Očistené a vykôstkované ovocie (900-1000 g) pomelieme alebo prelisujeme Ak chceme vyrobiť tuhšiu marmeládu alebo ak máme veľa šťavnaté ovocie ako sú čerešne, višne, maliny, použijeme iba 800-900 g ovocia Do pripraveného ovocia vsypeme obsah vrecka a dobre premiešame Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme 3-5 minút Dochutíme kyselinou citrónovou, môžeme pridať ešte cukor Odoberieme prípadnú penu a horúcou marmeládu opatrne nalejeme do pohárov, zaviečkujeme, otočíme na cca 5 minút dnom hore
Želírovací prípravok bez bieleho cukru, s ktorým zavaríte až 1 kg ovocia Ideálne pre veľa sladké ovocie