Grizly Slivky lyofilizované 50 g
Lyofilizované slivky sú: 100% slivky, ktoré majú zachovanú farbu, tvar aj chuť čerstvých sliviek, bez akéhokoľvek pridania stabilizačných látok alebo dochucovadiel, k lyofilizácii sú vybrané vždy len tie dozreté čerstvé plody
Z hlavných živín sú v sušených slivkách zastúpené najmä sacharidy vo forme glukózy a sacharózy, veľké množstvo vlákniny, draslík, bór, provitamín A či niektoré vitamíny Vláknina pomáha zlepšiť trávenie a zabraňuje zápche, bór je významný pri prevencii osteoporózy Sušené slivky majú tiež pozitívny vplyv na látkovú výmenu, upravujú krvný tlak a zlepšujú pamäť Lyofilizácia je sušenie hlbokým mrazením za veľmi nízkeho tlaku Lyofilizované ovocie si v maximálnej miere zachová svoju pôvodnú textúru, vôňu a všetky minerály a vitamíny, ktoré sú v danom ovocí obsiahnuté
100 g lyofilizovaného ovocia = 1 kg čerstvého ovocia
Možnosti použitia:
cereálne zmesi v kombinácii s mliekom alebo jogurtom, ochutenie vody, limonády, zmrzliny, mrazené drte, sorbety, pečenie: kysnuté cestá, piškótová cesta, odpaľovaná cesta, varenie: desiate, polevy, želé, alkoholické aj nealkoholické nápoje (sekty, destiláty - pálenky , čaju, kokteily)
zloženie:
100% lyofilizovanej slivky
Výživové údaje na 100 g:
Energia 339 kcal / 1420 kJ, tuky 2,1g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,15g, sacharidy 84,1g z toho cukry 62g, bielkoviny 7,6 g, vláknina 5,5g, soľ 0g
Krajina pôvodu:
Srbsko
Foto je len ilustračné
100% slivky, ktoré majú zachovanú farbu, tvar aj chuť čerstvých sliviek, bez akéhokoľvek pridania stabilizačných látok alebo dochucovadiel, k lyofilizácii sú vybrané vždy len tie dozreté čerstvé plody