Grizly Špaldová múka 1000 g
Administratívne zaradenie: Mlynské obilné výrobky - múka
Zloženie: Špalda jemne mletá 100%
Krajina pôvodu: ČR
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Špaldová múka sa vyrába z pradávnej odrody nešľachtený pšenice známej ako špalda, ktorá bola súčasťou ľudského jedálnička už tisíce rokov Má vysoký obsah minerálnych látok (predovšetkým horčík, vápnik, draslík, fosfor a zinok) a vitamínov (B1, B2) Obsahuje najviac bielkovín zo všetkých obilnín a navyše je bohatá na vlákninu Ďalšou výhodou je nízky obsah tuku
Použitie: Zo špaldovej múky môžete upiecť vaše obľúbené slané i sladké pokrmy Hodí sa do pečiva, ale aj palaciniek, buchiet, koláčov, muffinov či na korpus tort Špaldovú múkou možno pšeničná úplne nahradiť, avšak pre začiatok odporúčame zmiešať tieto dve múky v pomere 1: 3 Špaldová múka má výraznejšiu chuť ako klasická pšeničná a cesto je o niečo tuhšie a tmavšie Výborne poslúži aj ako zahušťovaldo do polievok alebo na výrobu kaší
Zaujímavé recepty a nápady na pečenie tiež nájdete v našom magazíne
Fotografia je len ilustračné, v najbližšej dobe nahradíme reálnu
Špaldová múka má jemnú orieškovú chuť a vôňu a krémovú farbu Je veľmi ľahko stráviteľná a svojím zložením priaznivo pôsobí na náš imunitný systém