Grizly Mandľová múka 1000 g
Administratívne zaradenie: Suché škrupinové plody
Zloženie: Jadrá lúpaných mandlí najemno mletá 100%
Výrobok môže obsahovať stopy arašidov, iných orechov, oxidu siričitého alebo sezamu
Krajina pôvodu: USA, Španielsko
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Mandľová múka sa vyrába z lúpaných (blanšírovaných) sladkých mandlí Najskôr sa lisovaním zbaví tukov (oleja) a následne sa najemno pomelie Mandľová múka je jedna z najobľúbenejších surovín bezlepkového pečenia Mandle sú zdrojom niektorých vitamínov a minerálov, napríklad horčíka, fosforu, zinku, vápnika a vitamínu E Navyše obsahujú nenasýtené mastné kyseliny, ktoré pôsobia preventívne pri niektorých ochoreniach
Mandľovou múku používame hlavne pri pečení, do tort a cukrovinky, do krémov, dezertov, môžeme z nej vyrábať aj mandľové mlieko a domáci marcipán, makrónky Múka je vhodná pre sladké pečenie a cukrársku výrobu, rovnako tak s ňou možno nahradiť čiastočne bežnú múku
mandľový koláč
Máte radi alternatívne múky, ktoré neobsahujú lepok, teda toľko nezaťažujú organizmus? Máme pre Vás inšpiráciu na výborný mandľový koláč:
suroviny
múka mandľová 200 g
vajcia 2 ks
olej olivový 60 ml
prášok do pečiva bezfosfátový 1 ČL
soľ štipka
kokosový cukor 40 g (alebo med)
jablká 2 ks
kôra pomarančová, podľa chuti
škorica mletá 1/2 ČL
plátkami mandlí
postup
Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké cesto Jablká nakrájame na malé kocky a vmiešame do cesta Cesto nalejeme do tortovej formy, posypeme plátkovým mandľami a pečieme v predhriatej rúre 160 ° C zhruba hodinu
Dobrú chuť :-)
Už neviete ako viac ozvláštniť Vaše pečené dobroty alebo ako je upiecť zdravšie? Pridanie mandľové múky do cesta by mohla byť tá správna cesta!