Grizly Čakankový sirup 450 g
Administratívne zaradenie: Sladidlá
Zloženie: Extrakt z koreňa čakanky 100% (oligofruktóza a fruktooligosacharidy)
Krajina pôvodu: Nemecko
Skladovanie: Chráňte pred priamym slnečným žiarením Prípadný sediment nie je na závadu
Balenie: Plastová fľaštička s výklopným krytom
Výhody a vlastnosti: Čakankový sirup (v origináli "tekutá čakanka") je potravinová zložka s vysokým obsahom oligofruktóz, ktorá sa získava čiastočnou hydrolýzou z inulínu čakanky Sirup je roztok oligofruktóz, fruktózy, glukózy a sacharózy vo vode Sladidlo je nízkokalorická alternatíva bežného stolného cukru Získava sa z koreňa čakanky, ktorá má svoj pôvod v Európe, ale dnes už ju bežne nájdeme takmer kdekoľvek na svete, a to obzvlášť v okolí ciest, lúk a lesov Väčšina z nás už čakanku pozná ako bezkofeínovú náhradu kávy, ale pomaly sa v potravinárskom sektore dostáva do povedomia aj práve vďaka využiteľnosti na výrobu prírodného sladidla Sirup z čakanky má rovnakú sladivosť ako cukor, ale narozdiel od neho má vysoký obsah vlákniny (takmer 70%) a glykemický index nižší ako hodnota 5 (cukor má GI 65) Je vhodný pre diabetikov, neobsahuje lepok, laktózu, konzervanty ani arómy a neničia zubnú sklovinu Produkt neobsahuje žiadne náhradné sladidlo
Použitie: čakankovými sirupom môžete úplne nahradiť med alebo klasický cukor Sladidlo môžeme využiť ako polevu na palacinky alebo vafle, na výrobu zmrzliny a sladkých drinkov Aj na prípravu všetkých pečených i nepečených dezertov, sušienok a piškót Okrem toho môžete sirupom čiastočne nahradiť aj pokrmový tuk a tým znížiť celkovú kalorickú hodnotu celého jedla Stačí nahradiť 4 g tuku voľným 1 g sirupu
Čakankový sirup je nízkokalorické prírodné sladidlo s nízkym glykemickým indexom a vysokým obsahom vlákniny Je vhodný pre diabetikov a neobsahuje lepok, laktózu ani arómy