Country Life Sirup špaldový BIO 250 ml
Špaldový sirup sa chuťou aj konzistenciou veľa približuje medu Je vhodný na pečenie i dochutenie Jeho plná chuť vynikne pri preliatí kaší a dezertov
Hoci je špalda odroda pšenice, špaldový a pšeničný sirup sa od seba líšia Špaldový sirup je hustý, tmavší, má výraznejšiu plnú chuť
Špaldový sirup obsahuje 20% glukózy a 36% maltózy
Obilné sirupy, teda aj špaldový, sa vyrába týmto prirodzeným spôsobom:
zrno sa pomelie na múku
pri určitej teplote sa múka zmieša s vodou
pridajú sa enzýmy prírodného pôvodu
nasleduje proces nazývaný hydrolýza
dlhé molekuly škrobu sa rozštiepi na jednoduché sacharidy
mechanickú filtráciou sa oddelí tekutina od nerozpustných látok
prebytočná voda sa odstráni odparením
Vďaka tomu, filtrácia prebieha výhradne mechanicky, bez akéhokoľvek použitia rozpúšťadla a chemických látok, si sirupy zachovajú maximum minerálov a stopových prvkov Každý sirup má potom svoju unikátnu chuť a farbu
Zloženie: pšenica špaldová (80%), voda * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 20 ° C
Návod na prípravu: K priamu spotrebu bez riedenia aj na prípravu sladkých pokrmov
Špaldový sirup sa chuťou aj konzistenciou veľa približuje medu Je vhodný na pečenie i dochutenie Jeho plná chuť vynikne pri preliatí kaší a dezertov