Country Life Makovník s amarantom bez lepku 250 g
Amarant sa radí k pseudoobilovinám, čo znamená, že medzi obilie nepatrí, ale v kuchyni sa využíva úplne rovnako Zrno a z neho mletá múka sa využívajú predovšetkým v potravinárstve, rovnako ako listy Niekedy sa ale používa aj ako krmivo v poľnohospodárstve Z múky sa pripravuje hlavne pečivo a cestoviny pre celiakov Amarantová múka chuťovo obohacuje nielen pečivo, ale napríklad aj kakao
Rastlina, z ktorej amarant pochádza, sa nazýva láskavec V Strednej Amerike bol Aztékmi a Inky pestovaný už 4000 rokov pred naším letopočtom Dnes sa amarant prevažne pestuje v tropickom páse, kde sa zrno zberá až trikrát ročne Jedno zrnko má veľmi malé rozmery i váhu
Zloženie: Bezlepková zmes (mletý mak 50%, pohánková múka, bezlepkový pšeničný škrob, ryžová múka, sójová múka, kypriaci látky [dihydrogénfosforečnan sodný a hydrogénuhličitan sodný], kukuričný škrob, zemiakový škrob, stabilizátory [xanthan a guma tara], jedlá soľ, aróma), cukor, vAJCIA, repkový olej, voda, pufované amarantové zrno (0,5%), konzervant: kyselina sorbová
Veľmi chutný makovník obohatený o amarant z produkcie našej pekárne špecializované na bezlepkový prevádzku Vhodný pre bezlepkovú diétu Ideálny na raňajky alebo ako desiata, múčnik alebo rýchle pohostenie pre návštevu Neobsahuje laktózu Chutné rozšírenie jedálnička celiatikov