Country Life Cícer 500 g
využitie:
kaša - klasickú hrachovú kašu môžete obmeniť, keď použijete rímsky hrach miesto bežného
polievka - rozmixovaním cíceru so zeleninovým vývarom získate skvelú krémovú polievku, ktorú môžete zjemniť alternatívou smotany, nebojte sa celou cícer pridať aj do klasických zeleninových či hubových polievok
fašírky - rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlatista z oboch strán
omáčky - cícer chutí skvele v omáčkach ako náhrada mäsa
zahustenie - rozmixované cícer zahustí polievku aj omáčku
šaláty - uvarená a vychladená cícer môže byť chutným doplnkom zeleninového šalátu
praženie - smažte cícer na oleji do chrumkava (10-20 minút), v priebehu vyprážanie môžete ochutiť korením, úžasné ako pochúťka napríklad miesto chipsov
Cícer treba namáčať minimálne 4 hodiny, ideálne až osem Podľa doby namáčania sa potom varí 2-3 hodiny V tlakovom hrnci ju pripravíte za 40 minút Cícer namočte do slanej vody, rýchlejšie zmäkne Soľ zlepší aj jej chuť a rovnomernosť varenia Po uvarení môžete vodu využiť na vyšľahaní tuhého snehu ako z vaječného bielka Sneh potom možno použiť na pečenie alebo sladké pusinky vo vegánskej variante
Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom cícer baraní Domestikovaná bola pred 7000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii Plodom rastliny je struk až s desiatimi guľovitými semenami žltkastej farby Je to tretia najrozšírenejšia strukovina na svete hneď po hrachu siatom a fazuly všeobecnej
Zloženie: Cícer (hrach rímsky) Môže obsahovať stopy lepku
Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou Môžete ju použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok