Condor Kakao holandského typu 400 g GASTRO
Kakaový prášok patrí k dôležitým zdrojom prírodných antioxidantov, ktoré obmedzujú oxidatívne procesy v organizme
Kakao je významnou historickou komoditou Pochádza z Južnej Ameriky, odkiaľ vykompenzoval do ďalších krajín Tunajšie kakaovníky zdobili celé povodia Amazonky a od 16 storočia, kedy bolo kakao prvýkrát dovezený do Európy vo forme čokolády, na neho nikto nedá dopustiť V súčasnej dobe sa pestuje prevažne na plantážach v Afrike Kakaovník až v 18 storočí pomenoval Carl Linné ako potravu bohov - Theobroma cacao
Spracováva sa zo semien plodov kakaovníkov - tzv Bôbov, ktoré sa pražia, drvia a melú Kakaový tuk je veľmi vzácnou a chutnou pochúťkou, ktorá sa využíva na výrobu čokolády - bez kakaového prášku samozrejme bielej, a tiež má svoje využitie v kozmetike Tuk vzniká lisovaním kakaových bôbov, ktoré sú trochu tučné Kakaové maslo je však považované za veľmi lahodné a zdravé
Zloženie: kakaový prášok so zníženým obsahom tuku (obsah kakaového masla 10-12%) regulátor kyslosti (uhličitan draselný) Može obsahovať mlieko, lepok
Krajina pôvodu: Ekvador, Indonesie
Kakaový prášok patrí k dôležitým zdrojom prírodných antioxidantov, ktoré obmedzujú oxidatívne procesy v organizme