Bioharmonie Krúpy špaldová celozrnná 400 g
Krupica je nahrubo zomleté zrno obilia Medzi krupicou a múkou je rozdiel len v hrubosti mletia Hrubá múka je o niečo jemnejšia zomletá krupica
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadávajúcej pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov Jedná sa o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu Okrem múky sa z nej vyrába napríklad alternatívne kávovina ako náhraška kávy
Keď jedlo pripravíte z celozrnnej krupice, môže mať tmavšie zafarbenie, než ste zvyknutí Tmavšia farba ale neuberá pokrmu na chuti, práve naopak Celozrnná krupica krásne vonia aj dobre chutí
využitie:
kaša - z krupice môžete pripraviť chutnú kašu
zahusťovanie - krupica patrí medzi skvelé pomocníkmi pri zahusťovanie, hodí sa predovšetkým do polievok
knedle, halušky, halušky - krupicu dobre využijete aj pri príprave varených príloh
nákyp - z krupice uvarte hustú kašu, nechajte ju vychladnúť a zamiešajte do nej žĺtky a ušľahaný sneh z bielkov, do zapekacej formy vrstvite túto zmes striedavo s ovocím, potom nechajte všetko zapiecť 15 minút na 200 ° C, pri podávaní môžete dozdobiť sirupom
Krupica zo starého druhu pšenice v biokvalite Jedná sa o nahrubo zomleté zrno obilia Špaldová krupica sa výborne hodí na zahusťovanie polievok a krupicovú kašu