Apecafé Káva Peru - Grade 1 Organic 250 g
Najväčšia časť produkcie kávy v Peru pochádza zo severnej časti krajiny, z kávových oblastí Piura, Lambayegue a Cajamarca Najlepšie kávy sa vyvážajú do Európy, Japonska a Spojených štátov
Vďaka svojmu jemnému charakteru sa peruánska káva často používa pre miešanie espresso zmesí, French roast a ako základ ochutené kávy Dobrú kávu môžeme nájsť vysoko v Andách v údolí Chanchamayo (približne 200 km severne od hlavného mesta Lima) a Urubamba a severnej Peru si tiež získava reputáciu ako producent kvalitných, certifikovaných, organicky pestovaných káv
Káva z Peru je spracovaná takmer výhradne mokrým procesom a vyznačuje sa veľmi jemnou, sladkastou, vyváženou chuťou s minimom kyslosti a príjemnou arómou Najvyššia akosť sa označuje HG alebo SHG (High Grown - Strictly High Grown), prípadne i AAA a možno v nej nájsť tóny vanilky či orieškov
Zrnková káva Káva z Peru je spracovaná takmer výhradne mokrým procesom a vyznačuje sa veľmi jemnou, sladkastou, vyváženou chuťou s minimom kyslosti a príjemnou arómou