Amylon Škoricový cukor BIO 20 g
pečenie - škoricovým cukrom ozvláštnite svoje klasické múčniky
krémy - aj studené dezerty môžete prevoňať škoricou
kaša - potom, čo si svoju obľúbenú raňajkách posypete ovocím, orechmi alebo semienkami, môžete ochutiť škoricovým cukrom
zmrzlina - skúste domáce treba jablčnú zmrzlinu ochutiť škoricový cukrom
nápoje - škoricový cukor prinesie novú chuť do horúceho čaju aj do chladivého kokteilu
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie Bio škoricový cukor je kvalitný alternatívou bežne dostupného Jeho hlavnou zložkou je trstinový cukor, ktorý sa vyrába z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy Neobsahuje syntetické arómy, ale mletú škoricu
Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov V steblách sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20% Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou V Čechách poznáme trstinový cukor až od čias križiackych vojen Zo začiatku sa jednalo skôr o vzácnosť, rozšíril sa až s dovozom z amerického kontinentu V čase Napoleona bol vytlačený cukrom repným, dnes sa do našich kuchyňa zase vracia
Tento škoricový cukor je jedným z BIO radu produktov od spoločnosti Amylon Ocenia ho predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia BIO potraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie
zloženie:
Cukor trstinový *, mletá škorica * (min 14%) Môže obsahovať stopy lepku, mlieka a vajec * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
skladovanie:
Skladujte v suchu
BIO škoricový cukor slúži ako prísada na pečenie a zvýraznenie chuti kysnutých, trených a piškótových ciest Pridáva sa do krémov, tvarohov, zmrzlín a koktailov Je tiež vhodný na posypanie koláčov, palaciniek alebo kaše