Amylon Panna Cotta 40 g
zloženie:
BIO sušená srvátka, BIO sušený glukózový sirup, BIO kukuričný škrob, zahusťovadlo: BIO agar; BIO vanilka mletá
Návod na prípravu
Obsah vrecúška a 0,5 - 1 lyžicu BIO trstinového cukru (cca 20 g) dôkladne rozmiešame v 200 - 250 ml smotany na šľahanie 200 ml mlieka privedieme k varu, prilejeme zmes so smotanou a povaríme 1 minútu Vlejeme do dezertných misiek vypláchnutých studenou vodou a necháme vychladnúť do úplného stuhnutia (cca 2 hodiny) Môžeme servírovať v miskách, alebo opatrne uvoľníme od okraja misky a vyklopíme na dezertný tanierik Pred podávaním polejeme dezert ovocnou alebo čokoládovou omáčkou, môžeme zdobiť čerstvým ovocím a mätou Tip Amylonky: BIO panna cotta je možné zladiť aj alternatívnymi sladidlami, k príprave odporúčame použiť BIO mlieko a BIO smotanu, prípadne možno použiť aj sójovú smotanu alebo rastlinou BIO náhradu mlieka
Priemerné výživové údaje v 100 g
Energia: 244 kJ / 58 kcal
Tuky: 0,7 g
z toho nasýtené nemastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 10 g
z toho cukry: 6g; bie g
Bielkoviny: 3g; soľ g
Soľ: 0,07 g
BIO sušená srvátka, BIO sušený glukózový sirup, BIO kukuričný škrob, zahusťovadlo: BIO agar; BIO vanilka mletá